Zindelik kaynağı: Yaban mersinli smoothie
Bu kremsi ve ferahlatıcı yaban mersinli smoothie, süt, yoğurt, donmuş yaban mersini ve muzun birleşiminden meydana geliyor. Güne başlamak için kolay ve lezzetli bir yol arıyorsanız bu tarif tam da size göre!
Güne zinde başlamanın yolu lezzetli ve sağlıklı malzemelerle dolu soğuk bir smoothie’den geçiyor. Bu yaban mersinli smoothie, bir smoothie’den isteyebileceğiniz her şeyi ve hatta daha fazlası karşılayacak. Sabahları hızlıca hazırlayıp tüketebileceğiniz tarifimizin detayları aşağıda.
MALZEMELER
Bu tarif iki kişiliktir. Bardak ölçüsü 250 ml’dir.
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 190 gr dondurulmuş yaban mersini
- 1 adet dondurulmuş muz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı doğranmış ceviz
- 1 su bardağı buz
Üstünü süslemek için (isteğe bağlı);
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi kurusu
- Yarım çay kaşığı ham kakao parçacıkları
YAPILIŞI
- Tüm malzemeleri bir blendere ekleyin.
- Pürüzsüz ve kremsi olana kadar blenderden geçirin.
- Servis için bardaklara dökün ve üstüne hindistan cevizi kurusu ile ham kakao parçacıkları serpiştirin.
PÜF NOKTALARI
- Hindistan cevizi sütü yerine badem, kaju veya yulaf sütü gibi bitki bazlı bir süt veya inek, keçi sütü gibi sütlerden birini de kullanabilirsiniz.
- Kullanacağınız muzun olgunlaşmış olmasına dikkat edin çünkü bu tarifte içeceğe tatlılığını veren malzememiz muz. Eğer muz kullanmak istemiyorsanız bal, akçaağaç şurubu ya da başka tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.
- Ceviz yerine fıstık veya badem ezmesi kullanabilirsiniz. Ancak fıstık ezmesi tadı değiştirebileceğinden alternatif olarak hindistan cevizi yağı ya da avokado yağı (1-2 yemek kaşığı kadar) kullanabilirsiniz.
- Blenderden geçirme işleminden içeceğin yoğunluğunu artırmak isterseniz biraz daha buz koyabilirsiniz. Daha sıvı bir kıvam isterseniz de süt miktarını artırabilirsiniz.
- Tatlılığı biraz ekşilikle dengelemek isterseniz bir limonun çeyreğinin suyunu ekleyebilirsiniz.
- Yüksek devirli bir blender yoksa öncelikle yaban mersinleriyle sütü çekin. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kıvam alana kadar çekmeye devam edin.
Afiyet olsun.