VHV’den gelecek için önemli adımlar

 VHV’den gelecek için önemli adımlar

Hannover merkezli VHV Grubu, yeniden yapılanmaya giderek Almanya dışındaki faaliyetlerini konsolide etmek için “VHV International” ve “VHV Digital Services” olmak üzere iki yeni iş kolu oluşturdu.

VHV Grubu, yeniden yapılanmaya gitti. Son yıllarda önemli ölçüde büyüme gösteren Almanya dışındaki faaliyetleri konsolide etmek için “VHV International” ve “VHV Digital Services” olmak üzere iki yeni iş kolu oluşturuldu. Bu yeniden yapılanma ile VHV Grubu, güçlü bir geçmişe sahip şirketin geleceğe güçlü dönüşümü için kilometre taşını belirliyor.

VHV Group CEO’su Uwe H. Reuter: “Kapsamlı kararlarımızla, BT ve dijitalleşmenin yanı sıra sigortacılıkla ilgili, özellikle dijital hizmetler ve büyüyen uluslararası ticaretin, dünyanın geleceği için büyük önem taşıdığına olan inancımızın altını çiziyoruz. Bu kesinlikle VHV Grubu için çok stratejik bir adım” dedi.

Buna ek olarak, 2022’nin başında VHV Grubu, Eucon GmbH ve InterEurope AG’deki yatırımları içeren sigorta ile ilgili ve dijital olarak konumlanmış işini yeni kurulan bir holding şirketi VHV Digital Services AG’de bir araya getirecek.

Eucon Group ve Inter Europe Group, grubun sigortacılık faaliyetlerinden bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek. InterEurope AG ve Holger Backu CEO’su Bernd Scharrer ve Eucon GmbH CEO’su Sven Krüger, VHV Grubu’nun gelecekteki CEO’su Thomas Voigt’in başkanlık edeceği VHV Digital Services AG’nin yönetim kuruluna katılacak. Bu amaçla Scharrer, VHV Solutions GmbH’nin yönetiminden VHV Digital Services AG’nin yönetim kuruluna geçecek.

VHV REASÜRANS CEO’SU STAHL, VHV INTERNATIONAL’IN YÖNETİM KURULUNA GİRDİ

Öte yandan, yeni yapıda, VHV Grubu’nun uluslararası işleri yeni bir bölüm olan “VHV International”da toplanacak.
VHV’nin Türkiye’deki şirketi VHV Reasürans’ın CEO’su Maximilian Stahl da bu yeni yapıda yönetim kurulu üyesi oldu. VHV International’de Dr. Sebastian Reddemann, oto dışı işiyle ilgili önceki sorumluluğunu ve VHV Allgemeine Versicherung AG’nin yönetim kurulu sözcüsü olarak gelecekteki sorumluluğunu üstlenecek. VHV Uluslararası Yönetim Kurulu’nda Fransa’dan Constantin Fahr, Avusturya’dan Sven Rabe, İtalya’dan Christian Sipöcz, Türkiye’den Maximilian Stahl, BT and Operasyonlardan Bernd Scharrer ve İK’dan Henrik Metzlaff yer alacak.

VHV Solutions GmbH’nin yönetim sözcüsü Dr. Sebastian Schulz, VHV Solutions GmbH’nin yönetimindeki sözleşme alanından da sorumlu olmaya devam edecek. Ayrıca Dr. Sebastian Schulz, 1 Ocak 2022’de VHV Allgemeine Versicherung AG’nin yönetim kuruluna atandı ve operasyonlardan sorumlu tutuldu.

Daha önce VHV Allgemeine Versicherung AG’de kredi ve kefalet sigortası talepleri işleme başkanı olan Sina Rintelmann, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren şirketin yönetim kurulundaki kredi ve kefalet sigortası bölümünün genel yönetimini devralacak.

DİJİTALLEŞME KONUSUNDA ÖNEMLİ HAMLELER

VHV, şirkette dijitalleşme konusuna kesin bir şekilde bağlı ve yeni bir yönetim kurulu departmanı oluşturuyor. Şu anda VHV Vereinigte Hannoversche Versicherung AG ve VHV Holding AG’nin genel temsilcisi Arndt Bickhoff, BT Direktörü olacak. 1 Ocak 2022’den itibaren VHV, Arndt Bickhoff’u VHV’nin genel temsilcisi olarak atadı. Bickhoff şu anda VHV Solutions GmbH’nin yönetim ekibinin bir üyesi ve sorumlusu. Planın şu anda VHV Solutions GmbH tarafından VHV Grubu için sağlanan BT hizmetlerini ayırmak ve gelecek yıl VHV Holding AG’ye entegre etmek olduğu belirtildi.

Ayrıca önümüzdeki yıl içinde Beckhoff, VHV Holding AG ve VHV Vereinigte Hannoversche Versicherung AG’nin yönetim kuruluna katılacak. O zamana kadar Beckhoff, VHV Solutions GmbH’nin genel müdürü olarak kalacak.

İlginizi Çekebilir