Ukrayna’da savaş riski sigortası sistemi oluşturulacak

 Ukrayna’da savaş riski sigortası sistemi oluşturulacak

Ukrayna Finansal İstikrar Kurulu, savaş riski sigorta sisteminin oluşturulmasına yönelik bir ön teklif üzerinde anlaşmaya vardı. Dünya Bankası, Ukrayna Merkez Bankası (NBU), Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’ndan uzmanların katılımıyla geliştirilen sistem, aşamalar halinde tartışılıp uygulamaya alınacak.

Ukrayna Finansal İstikrar Kurulu, savaş riski sigorta sisteminin oluşturulmasına yönelik bir ön teklif üzerinde anlaşmaya vardı. Online sigorta dergisi Forinsurer’ın haberine göre sistem, Dünya Bankası, Ukrayna Merkez Bankası (NBU), Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’ndan uzmanların katılımıyla geliştirildi. Savaş riski sigortası modeli, aşamalar halinde tartışılıp uygulamaya alınacak.

Önerilen model, yerel sigortacıların, uluslararası reasürörlerin ve kurulacak bir devlet ajansının (veya gelecekteki tartışmaların sonuçlarına göre belirlenen başka bir kurum) katılımıyla çalışacak. Modelin daha da geliştirilmesi ve yeni mevzuatın hazırlanması ise Ukrayna Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı uzmanlarından oluşan bir çalışma grubu çerçevesinde devam edecek.

Ukrayna’daki yatırımların savaş risklerine karşı sigortalanması planı, 2024 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor. Askeri ve siyasi risklerin listesi ile sigorta/reasürans koşulları ve prosedürü, Ekonomi Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından geliştirilen Hükümet Kararı ile belirlenecek. Bu belgenin önümüzdeki aylarda yayınlanması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir