Sivas’ta sigortalı yaş ortalaması 47 oldu

 Sivas’ta sigortalı yaş ortalaması 47 oldu

İç Anadolu’nun en eski ve önemli kentlerinden biri olan Sivas’ın sigortacılık haritası açıklandı. Verilere göre Sivas’ta sigorta hizmeti alanların %69’u 35-60 yaş aralığı bireylerden oluşurken genel yaş ortalaması 47 oldu.

İç Anadolu bölgesinin tarih olarak en eski ve önem arz eden kentlerinden biri olan Sivas’ın sigortacılık haritası açıklandı. Generali Sigorta’nın açıkladığı verilere göre Sivas’ta sigorta hizmeti alan vatandaşların %69’u 35-60 yaş aralığındaki bireylerden oluşurken, genel yaş ortalamasının 47 olduğu açıklandı. Sivas’ta yaşayan vatandaşların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla trafik sigortası ve kasko sigortası olduğu belirlendi.

TRAFİK ZİRVEDE

Her yıl olduğu gibi trafik sigortası yine zirvede aldığı yerini korumaya devam ediyor. Generali Sigorta’nın açıkladığı verilere göre, Sivas ilinde ikamet eden vatandaşların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmeti %69’luk oranla trafik sigortası olurken, ikinci sırada %19 ile kasko sigortası yer aldı.

SİGORTALILARIN SADECE %20’Sİ KADIN

Açıklanan veriler incelendiğinde sigortalılar arasında ilginç bir yüzdelik dilim ortaya çıkıyor. Sivaslı sigortalıların online ve acente kanalı üzerinden sigortacılık ürünlerini alma yüzdelerine göz atıldığında sigortalıların sadece %20’sinin kadın olduğu belirlendi. Geri kalan %80’lik oran ise erkek sigortalıların olduğu açıklandı.

İlginizi Çekebilir