Şekerli kurabiye tarifi

 Şekerli kurabiye tarifi

Dünya şekerli kurabiye günü kutlu olsun !

Bugün 9 temmuz şekerli kurabiye günü. Şekerli kurabiyeler, iştah açıcı kokuları ve olağan üstü lezzetleriyle bu özel günü hak ediyor. Biz de bugünü lezzetli şekerli kurabiye tarifiyle kutlamak istedik

kurabiye-tarifi

Malzemeler

2 1/2 su bardağı un

3/4 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı tartar kremi (opsiyonel)

1 su bardağı yumuşak tereyağı

1 1/4 su bardağı toz şeker

3 yumurta sarısı

1 çay kaşığı vanilya özü (opsiyonel)

1/4 çay kaşığı badem özü (opsiyonel)

1/4 su bardağı toz şeker

Yapılışı

1.Fırını 350 dereceye önceden ısıtın.

2.Orta bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tercih ederseniz tartar kremini karıştırın. Bir kenara koyun.

3.Bir mikser yardımıyla ​​tereyağı ve şekeri orta hızda kabarana kadar çırpın. Yumurta sarısını birer birer ekleyin ve karıştırın. Tat vermek için elinizde varsa vanilya ve badem özleri ekleyin ve karıştırın.

4.Un karışımını yavaşça ekleyin ve bir hamur oluşana kadar karıştırın.

5.Hamuru küçük parçalara ayırarak yuvarlak hale getirin. Şeker ile etrafını kaplayın. Bir fırın tepsisine eşit aralıklarla yerleştirin.

6.10-15 dakika veya kurabiyelerin üst kısmı çatlamaya başlayana kadar pişirin. Tel ızgaraya taşımadan önce fırın tepsisinde 5 dakika soğumaya bırakın. Tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

kurabiye-tarifi

İlginizi Çekebilir