Güneşi beklerken: Mango goji berry smoothie

 Güneşi beklerken: Mango goji berry smoothie

Tropik meyvelerin sıcak yaz günlerini çağrıştırdığı renkli, antioksidan deposu bir mango goji berry smoothie’ye ne dersiniz?

Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca o zaman biraz daha yazı çağıralım dedik ve müthiş bir tarifle geldik. Tropik meyvelerin, süper besinlerin, antioksidan depolarının çokça bulunduğu bu tarifin detayları aşağıda.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı taze mango (büyükçe doğranmış)
  • 1 su bardağından biraz az portakal suyu + 1-2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı),
  • 1 adet oldunlaşmış muz (dondurulmuş)
  • 1 su bardağından biraz az badem veya hindistan cevizi sütü
  • 40 gr taze veya dondurulmuş ahududu
  • 40 gr taze veya dondurulmuş çilek
  • Yarım pancar (doğranmış, isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı goji berry
  • 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

YAPILIŞI

  1. Bir blendere mango, portakal suyu ve kabuğunun rendesini ile muzun yarısını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar belenderden geçirin. Bu aşamada gerekirse portakal suyu eklemesi yapabilirsiniz. Pürüzsüz hale gelince chia tohumlarını ekleyip bir tur karıştırın ve kenara ayırın.
  2. Aynı karıştırıcıda (temizlemeye gerek yok), kalan muz yarısını, ahududu, çilek, pancar, goji berry, zencefil, süt ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin, gerekirse süt eklemesi yapın.
  3. Hazırladığınız ikinci karışımı bardaklara bölüştürün. Üstüne ilk karışımı ekleyip uzun bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Keyfini çıkarın.

Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir