Astro günlük 21 Haziran 2022

 Astro günlük 21 Haziran 2022

Güneş bugün Yengeç burcuna geçiyor, yaz mevsimi başlıyor! Yengeç burcu denilince akla hemen duygusal, sezgisel, evcimen, anaç özellikleri gelir. Duygularımızı ve bilinçaltımızı temsil eden Ay tarafından yönetilir. Güneş’in Yengeç burcuna geçişi ile duygularımızın, ailemizin ön planda olduğu bir döneme giriş yapıyoruz. Kendimizi sevgiye muhtaç ve kırılgan hissedebiliriz. Etrafımızdan anlayış, hoşgörü ve ilgi bekleyebiliriz.

Burçları değerlendirirken sembolik anlamlarından yararlanırız. Yengeç burcu kırıldığında, üzüldüğünde tıpkı bir yengecin kuma gömülmesi gibi kendini en güvende hissettiği yere gide ve kendini günlerce kapatır. Bu yer de genelde evidir. Aramaz, sormaz, evinde oturur, hüzünlenir de hüzünlenir. Gözyaşı döker. Üzücü anılar bir bir zihninde canlanır, yıllar önce başına gelmiş alakasız bir olayı hatırlar, ona bile saatlerce ağlar. Aşırı duyarlı olmak kendini çok yorar. Bu nedenle biz de etrafımızda olan bitene karşı daha fazla tepki gösterebilir ve alınabiliriz. Bir ortama girdiğimizde Yengeç’in hassaslığından olumsuz enerjiyi sünger gibi emip uzun süre etkisinden çıkamayabiliriz. Bol bol meditasyon, reiki yapıp kendimizi güçlendirelim, dengede kalmaya çalışalım. Negatif enerjiyi üstümüzden atmanın bir yolunu bulalım, suyla temas etmek çok iyi gelecektir. Yatmadan önce duş almak, su kenarında yürüyüş, yüzmek gibi aktiveteler bizi kendimize getirecektir. Aklımıza gelenin başımıza geldiği durumlar yaşayabiliriz. Mesela bir sohbette andığımız bir kişi bizi arayabilir ya da yolda karşılaşabiliriz. Bilinçaltımızdaki her şeyin su yüzüne çıktığı rüyalar görebiliriz.

Yengeç burcu alışkanlıklarına düşkündür. Biz de eşyalarımızı sahiplenebilir, hep aynı kıyafeti giymek, aynı yere gitmek isteyebiliriz. Özellikle Güneş burcu ya da yükselen ya da Ay burcu Yengeç olanlar daha çok etkilenebilirler.

Sevgiyle kalın.

İlginizi Çekebilir