Astro günlük 17 Ocak 2022

 Astro günlük 17 Ocak 2022

Gökyüzünün çok hareketli olduğu, yoğun bir haftaya giriş yapıyoruz. Bu gece saat 02:48’de Yengeç burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunayın başrolünde ise dün bahsettiğim Plüton Güneş kavuşumu var.

Plüton aynı zamanda Zümrüdü Anka kuşu ile temsil edilir. Görkemli, heybetli, güçlü, bereketli, sadık, bilge bir kuş. Krizlerin getirdiği değişim sayesinde herkes Anka kuşuna dönüşmeyi istiyor. Peki, kimler efsane kuşun küllerinden doğmadan önce öldüğünün farkında?

Plüton aynı zamanda ölüm demektir. Sembolünde olduğu gibi önce ölüp her şeyden vazgeçtiğiniz zaman yücelir, özgürleşirsiniz. Plüton’u pandoranın kutusu olarak düşünebiliriz. Gizemli, saklı, bilinmeyen… Plüton karanlıktır, yer altını temsil eder. Güneş, ışıktır. Dünyayı, bizi, her yeri aydınlatır Kendimize bile itiraf etmekten kaçındığımız yönlerimiz, Güneş’in aydınlığı ile ortaya çıkabilir, sıcaklığı ile alev alev yanabilir.

Dolunay haritamızın hangi evine denk düşüyorsa o alanda hayatımızda büyük değişimler yaşanacak. Hayatımızda olumsuz giden her şeyin aslında bir amacı var. Düşünün ki bir anda tornado çıktı ve yıktı, geçti. Geriye sadece enkazı kaldı ve yaprak kımıldamıyor. Şimdi ortalığı toparlama, düzenleme ve yerleştirme zamanı. Evet, çok dağınık, hasar büyük ve nereden başlamamız gerektiğini bilmiyoruz.

İşte küllerinden doğma kısmı burada. Ya sorumluluğu alıp, yaşanan bu tecrübeleri cebimize koyup işe koyulacağız. Ya da mızmızlanıp yarım yamalak bir şeyler yapmaya çalışırken diğer olumsuz hava koşulunda perişan olacağız. Hayatımızı seçimlerimiz belirliyor ve seçim sırası bizde.

Sevgiyle kalın.

İlginizi Çekebilir