Astro günlük 12 Mayıs 2022

 Astro günlük 12 Mayıs 2022

Hayatımızın dengesini ayarlamamız gereken bir dönemdeyiz. Daha iyi versiyonumuz için geliştirmemiz noktaları araştırıp, masaya yatırırken, iyi yaptığımız şeyleri bir kenara atmamalıyız. Büyük küçük demeden zaferlerimizi kutlamayı bilmeliyiz. Kendimizi takdir etmeyi, öz sevgimizi korumayı unutmamalıyız. Bakış açısının önemine sürekli değiniyoruz. Evrenin bize verdiklerine şükretmeyi alışkanlık haline getirmenin yanında başarılarımızı alkışlamaya da alışmalıyız.

Sahi en son zaman kendi yaptığımız bir şey için kendimizi takdir ettik? Yaptığımız bir yemek, geliştirdiğimiz bir proje, yazdığımız bir yazı vb. hangisi için kendi değerimizi bildik? İlla başkalarının onayını, teşekkürünü aramayı fark etmeden alışkanlık haline getirmiş olabiliriz. Hâlbuki öncelikle kendimize verdiğimiz değeri üst sıralara taşımamız gerekiyor. Unutmayın karşımızdakini değiştiremeyiz ama kendimizi değiştirebiliriz. Hem de sadece kendimiz için! Daha mutlu, huzurlu, bereketli kendimiz için!

Önümüze gelen sınavlar bizi sadece zorlamak için değil. Bazı öğretileri fark etmemiz, öğrendiklerimizi uygulamamız ve pekiştirmemiz ve sonunda da bir üst seviyeye geçebilmemiz için. Mezun olunca, terfi alınca tebrik edilip, kutlama yapıyorsak, bir engeli aştığımızda da kendimizi kutlayabilmeliyiz. Ya da bir kenarda oturup somurtmaya, söylenmeye de devam edebiliriz. Herkes tercih ettiği, seçtiği hayatı yaşar, seçim sizin!

İlginizi Çekebilir