Kısa Süreli Eğitim Programları online platformda
Sigorta sektörünün ihtiyaçları gözetilerek her ay planlanan ve sektöre sunulan Kısa Süreli Eğitimler kapsamında birbirinden değerli eğitimlere yer veriliyor. Günlük 2-4 saat arasında değişen sürelerle planlanan ve eğitim sonrası katılım sertifikası verilecek olan kısa süreli online eğitim programları aşağıda yer alıyor.
Temmuz ayı meslek eğitimleri
COVID-19 nedeniyle hızlı bir giriş yapılan webinar eğitimler, başlangıçta biraz değişik gelse de, aradan geçen üç ayın sonunda gerek TSEV eğitmenleri ve gerekse de katılımcılar tarafından benimsenerek olumlu geri bildirimler topladı. TSEV, başlangıçta ağırlıklı olarak kişisel gelişim eğitimleri online verilmiş olsa da, ertesi ay yavaş yavaş mesleki refleksle birlikte teknik eğitimlere de yer vermeye başladı. Oldukça ilgi çeken ve de beğenilen bu eğitimlerde her ay programlar daha fazla çeşitlendi ve Temmuz ayında da mesleki eğitimleri sigortacılar ile buluşturdu.
Oldukça beğeni alan, Can Demirağ tarafından verilen “Etkin Çağrı Yönetimi”, yine içinde bulunduğumuz sürece son derece uygun olan ve Mehmet Muratoğlu tarafından verilen “Sonuç Odaklı Satış İçin 15 Pratik Adım ve Sigortacılığa Uyarlanması”, Nihat Tavşanlı tarafından verilen ve bir klasik halini alan “Excess of Loss Tretelerinin Özellikleri ve Fiyatlandırılması”, Avukat Nuray Dinçment tarafından verilen “Türk Ticaret Kanunu Işığında Yurt İçi ve Yurt Dışı Taşıma Sigortaları” ve Zekeriya Dur tarafından verilen “Havacılık Sigortaları” Temmuz ayının ilk yarısında gerçekleştirilecek.
Bu beş derse ilave olarak Temmuz ayının ikinci yarısında ise üç ders verilecek. Bu dersler ise Zafer Şenler tarafından verilecek olan “Kasko Sigortası Genel Şartları ve Örnek Uygulamalar”, Ali Börü tarafından verilecek olan “Yangın Sigortalarında Suistimal” ve Avukat Bayram Battal tarafından verilecek olan “Hayat Sigortaları Mevzuatı” olarak belirlendi.
Derslerden de görüleceği üzere, yaz aylarında sektör çalışanlarının duyduğu takviye desteği online olarak, TSEV tarafından ülkenin dört bir yanında verilmeye devam edilecek.
TSEV, yeni burslu öğrencilerini bekliyor
Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı Temel Sigortacılık Eğitim Programı’na bu yıl 4. kez %100 burslu öğrenci kabul edilecek. STD ile birlikte TSEV, sigortacılıkla ilgili bölümlerden yeni mezun olan 10 kişiye burs verecek. Burs; 38. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nda ücretsiz öğrenim görme hakkını kapsıyor. Programa burslu olarak kabul edilecek adaylarda; Halihazırda tam zamanlı olarak çalışmıyor olmak, sigortacılık veya aktüerya bölümünden 2020 yılında mezun olmak, sigortacılık alanında kariyer hedefliyor olmak şartları aranıyor. Adayların egitim@tsev.org.tr adresine aşağıda belirtilen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde e-mail yoluyla PDF formatında göndererek başvuru yapmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 28 Ağustos 2020.
Gerekli belgeler: Niyet mektubu, transkript ve özgeçmiş.
Yeni Başlayanlar İçin Sigortacılığa Giriş Eğitim Programı
Koronavirüs önlemleri kapsamında Yeni Başlayanlar İçin Sigortacılığa Giriş Programı’na ara verilmişti. Ağustos ayında sınıf eğitimi olarak organize edilen “Yeni Başlayanlar İçin Sigortacılığa Giriş Programı” hayat dışı ve hayat sigortaları özelinde iki ayrı program olarak 4 Ağustos’ta başlamak üzere planlanıyor. Temmuz ayı boyunca eğitime ilişkin kayıtlar alınacak. ‘Hayat Dışı’ sigortacılıkta 4 gün; ‘Hayat’ sigortacılığında ise 3 gün şeklinde planlanan program için son başvuru tarihi 29 Temmuz. Büyük beğeni toplayan ve sigortacılığa yeni başlayanlar için önemli bir referans halini alan eğitimin içerik ve takvimiyle ilgili detaylı bilgiye TSEV internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
38. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı başlıyor
Geçmişten günümüze sigortacılık alanındaki en önemli eğitim programlarından biri olarak devam eden Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nın (TSEP) 37. Dönemi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında kademeli olarak yapılacak sınavlarla sona erecekken Temmuz itibarıyla kayıtları başlayan 38. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı, Ekim ayında başlıyor. TSEP’in ilk yarıyılında Temel Sigorta Bilgileri eğitimi verilirken, ikinci yarıyılında ise katılımcılar 6 branştan (Yangın-Mühendislik Sigortaları, Sağlık Sigortaları, Kaza Sigortaları, Nakliyat Sigortaları, Hayat Sigortaları ve Muhasebe) birinde uzmanlaşıyor.
Sektörün üst düzey yöneticileri ve uzmanları ile akademisyenler tarafından verilecek derslere ilave olarak yangın, nakliyat ve kaza branşlarında hasar uygulamaları ve ekspertiz süreçleri derslerinin bir parçası olarak saha çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Programla ilgili ayrıntılı bilgi almak için www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Temmuz ayında Kişisel Gelişim Eğitim Programları devam ediyor
Geçtiğimiz aylarda şirketlerden gelen talepler ve salgın zamanı TSEV’in sorumluluk bilinciyle katılımcıların motivasyonlarını artıracak, paylaşım imkanı sağlayacak Kişisel Gelişim Eğitimleri planlanmıştı. Online Kişisel Gelişim Eğitimleri Temmuz ayında da devam ediyor.
Iris Steinfeld Tunçay tarafından 1 ve 2 Temmuz’da “Kendim Olmak”, 7 Temmuz’da “Virüsten Korunmak için Nefes Çalışması”, 8 ve 9 Temmuz’da “Başarının Sırları”, 13 ve 14 Temmuz’da “İlişkiler ve İletişim”, 17 Temmuz’da “Ofis Yogası”, 20 ve 21 Temmuz’da “Öfke Kontrolü” eğitimleri gerçekleştirilecektir. Geçtiğimiz aylarda ilgi gören eğitimler TSEV’e gelen talepler üzerine yeniden planlandı.
7 Temmuz’da Erhan Tunçay tarafından gerçekleştirilecek “Çatışma Yönetimi” eğitiminin amacı hayatımızda kaçınamadığımız bir konu olan çatışma olgusunun nasıl yönetileceğinin ve özellikle iş yerinde çatışmanın ana faktörlerinin tespit edilip, ortadan kaldırmak için neler yapılabileceği bilgisini katılımcılarla paylaşılmasını ele alıyor.
16 ve 17 Temmuz’da Mine Turalı tarafından gerçekleştirilecek “Bir Öğrenme ve Gelişim Aracı Olarak Geri Bildirim” eğitiminde amaç, geri bildirimi sadece performans odağından çıkarıp kurum içi öğrenme ve gelişme için bir araç haline getirmek olarak belirlendi. Bu kapsamda geri bildirimin nasıl verilmesi gerektiği ve geri bildirimlerin kişiselleştirmeden nasıl alınabileceği konularında bakış açısı kazandırılması amaçlandı.
23 ve 24 Temmuz’da Burcu Arsan tarafından gerçekleştirilecek “Kişilik Tipleri ve Yönetimi Eğitimi”nde ise katılımcılar kişilik-davranış oluşumu ve MBTI kişilik envanteri hakkında bilgi sahibi olacak; takım kurma, yeni ekip oluşturma, aday seçme süreçlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği öğrenecek; kişiliğin bir alt boyutu olan davranışlar ve her davranış faktörüne özel edinilecek genel bilgiler ve belirli beden dili bilgisi sayesinde insanları anlama ve tanıma becerilerini artıracaklar.