Hekimlikten limon üreticiliğine uzanan bir serüven: Mutlu Limon’un hikayesi

 Hekimlikten limon üreticiliğine uzanan bir serüven: Mutlu Limon’un hikayesi

Mutlu Limon adı altında sürdürülebilir limon yetiştiriciliği yapan Dr. Türker Şengül, dengeli ve ekolojik bir tarımcılığın mümkün olduğunu gösteriyor. 

İstanbul’da uzun yıllar Anestezi ve Yoğun Bakım uzmanı olarak çalışan Dr. Türker Şengül, doğaya daha yakın olabileceği bir hastaneye başvurusunun kabulü üzerine Muğla’nın Ortaca ilçesine yerleşiyor. Yaklaşık 6 senedir Ortaca’da yaşayan Şengül, 5 dönümlük limon bahçesi ile konvansiyonel-tarım-dışı limon yetiştiriciliği yapıyor. 100’ün üzerinde limon ağacının bulunduğu Çaylı Vadi Limon Bahçesi’nde herbisit (ot zehiri), pestisit (böcek zehiri) ve parafin (mumlama) kullanmadan limon üreticiliği yapan Dr. Türker Şengül, damla sulama yöntemiyle suyu da daha ekolojik bir şekilde kullanıyor. Yabani otları sık sık biçtirerek ve doğal çözünmeye bırakarak, budama sonrası ortaya çıkan dalları da parçalatarak toprağa geri dönüşümlerini sağlıyor.

Dr. Türker Şengül, tüm zorluklarına rağmen ekolojik bir üretim yapmayı tercih ediyor.

DOĞAYA YAKIN BİR YAŞAM

Daha dengeli ve doğaya yakın bir yaşam arayışı için Muğla’nın Ortaca ilçesine yerleştiğini belirten Şengül, “Ameliyatlardan sonra ve hafta sonlarında dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olarak nitelendirdiğim bu bölge, doğa sporları yapabildiğim, aynı zamanda toprakla da uğraşabildiğim için çok özel” dedi. Doğal ürünlere erişimin zor olduğu bu dönemlerde tüm zorluklarına rağmen özel bir üretim yapmayı tercih eden Dr. Türker Şengül, ürünlerini Mutlu Limon adı altında Gaya Doğal Pazar işbirliği ile tüketiciyle buluşturuyor.

Doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenen Şengül, çektiği fotoğrafları sosyal medya kanalları üzerinden paylaşıyor.

Aynı zamanda amatör olarak doğa fotoğrafçılığı ile de ilgilenen Şengül’ün Çaylı Vadi Limon Bahçesi’nde çektiği fotoğraflara aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz:
www.instagram.com/mutlu.limon/
www.facebook.com/caylilimon/

İlginizi Çekebilir