“Koronavirüs salgınıyla birlikte risk tanımı değişecek, uzman ihtiyacı artacak”

Köşe yazarımız Okan Utkueri’nin moderatörlüğünü yaptığı 4 Haziran 2020 tarihli Instagram canlı yayınında Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz konuk oldu. Altıngöz, koronavirüs sonrası değişen risk tanımlarını yorumlarken, bu dönemden sonra uzman ihtiyacının giderek artacağını da söyledi.

Köşe yazarımız Okan Utkueri’nin 4 Haziran 2020’de Sigortacı Gazetesi Instagram hesabı üzerinden moderatörlüğünü yaptığı canlı yayında Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz konuk oldu ve Koronavirüs salgınının sigortacılığa etkilerini ve risk tanımını değiştirmesini anlattı.Koronavirüs pandemisinin hayatı çok değiştirdiğini söyleyen Altıngöz, COVID-19’un risk algısı ve risk anlayışı olarak tüm dünyayı etkilediğini de aktardı. “Bugün baktığımızda teknoloji eksenli dijital odaklı risklerin konuşulması mümkün. Önümüzdeki süreçte de teknoloji eksenli hasarları ve yeni dünyanın getirmiş olduğu artan ve farklılaşan risklerle ilgili bir takım hasarları görüyoruz” diyen Altıngöz, salgın hastalıkların aslında bilinen ve çok yaygın bir konu olduğunu da ekledi. 

‘UZMAN İHTİYACI ARTACAK’

Altıngöz, “Risklerin tanımı, şiddeti ve etki alanı değişti. Salgından sonra sigorta sözleşmelerinin ciddi şekilde inceleneceğini, sorgulanacağını düşünüyorum. Özellikle ticari ve kurumsal işletmelerde uzman desteği ve ihtiyacı artacak” dedi. Önümüzdeki zamanda sigorta teminat ve içeriğinin müşteriler tarafından çok ciddi sorgulanacağını belirten Altıngöz “Burada bir profesyonel bir uzman desteği alınacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Altıngöz, “Konvansiyonel anlamdaki teminat içeriklerinin global anlamda değişeceğini, farklılaşacağını ve geliştirileceğini düşünüyorum. Fiziki herhangi bir hasar neticesinde iş durması hasarını veya gelir kaybını öderken artık fiziki olmayan hasarlar sonucunda da talepler gelmeye başlayacak. Bununla ilgili hem Türkiye’de hem de yurt dışında yeni ürünler geliştirmek zorunda kalacağız. Bu günlerde de farklılaşan ürünleri görüyoruz. 

Gerek bireysel gerekse KOBİ’ler bazında daha fazla yeni ürünlerin ve yeni teminat içeriklerinin sorgulanacağını düşünüyorum. Hem acentelerin, hem brokerlerin bu alanda daha bilgili daha yetkin ve risk doktoru gibi işletmelere danışmanlık hizmeti de veren bir yapıya dönüşmemiz gerekiyor” dedi.